Az esküvő szervezés folyamata

Személyes találkozó, elképzelések egyeztetése, személyre szabott ajánlat elkészítése, a megfelelő helyszín kiválasztása, kölcsönös helyszínlátogatás (figyelembe véve a tervezett létszámot és a környezeti igényeket.), kiválasztás és előlegezés, egy úgynevezett. "checklista" elkészítése.


Általában, a pároknak 6 hónap munkára van szükségük az esküvő napjáig. Az első és legfontosabb, hogy eldöntsük, hány főt szeretnénk meghívni. Ez jó kiindulási pont ahhoz, hogy kiválasszuk a templomot, az anyakönyvi hivatalt, és ami a legfontosabb, elkészíthessük költségkeretünket az egész eseményre vonatkozóan. Időben kössétek le az időpontokat:


Minden államban és országban törvényi különbségekkel találkozhatunk a házasságkötésre vonatkozóan, szóval érdemes gyorsan körüljárni Amennyiben templomi szertartás is lesz, egyes templomokban pl. minimum 6 hónappal a nagy nap előtt le kell foglalni az időpontot


Az esküvői vacsora helyszínét is érdemes mielőbb lefoglalni. Legyünk anyagi határaink tudatában: Ne feltételezzük, hogy csak a vőlegény vagy a menyasszony családja állja majd a számlát, nem számít, hogy mi a családból hozott norma.


Könnyedén, elegánsan a dolgokkal: A divat évszakonként változik és ízlést formáló ereje van. Szóval érdemes a dolgok "dizájn" részével is foglalkozni. Egy kiválasztott elképzelés már jó ötlettel bírhat a szolgáltatók felé,Itt az ideje, hogy végső formába öltsük a vendégek listáját, az esküvői ruházatunkat, az étel-ital, a szórakoztatást, a dekorációkat stb.


Az esküvői dekoráció esetében érdemes figyelni arra, hogy a virágdíszek árai leginkább a kiválasztott fajtáktól és a mennyiségtől függnek, A feladatok sokasága ijesztően hathat, így jó ötlet szakemberre bízni az esküvő szervezést.